• Nederlands
  • Deutsch

kunstwegen - fietsroute langs de Vecht voor kunstliefhebbers

Langzaam baant de rivier de Vecht zich een weg van Nordhorn in de Grafschaft Bentheim naar het Overijsselse Zwolle. Sinds de zomer van 2000 zijn beide steden niet alleen door de rivier met elkaar verbonden. Met het grensoverschrijdende project kunstwegen is destijds een interessante kunstroute ontstaan. Meer dan 80 hedendaagse kunstwerken staan langs de 180 km lange route, gewoon in de buitenlucht, voor iedereen zichtbaar. De beste manier om kennis te maken met de spraakmakende kunstwerken is op de fiets. De fietsroute kunstwegen valt grotendeels samen met de Vechteroute.

Spraakmakende kunst in een fraai rivierenlandschap

Wat verklaart het succes van kunstwegen? Het is de combinatie van het idyllische landschap langs de Vecht, die langzaam door de Grafschaft Bentheim en Overijssel meandert, en de bijzondere kunstwerken van internationaal gerenommeerde kunstenaars zoals Tobias Rehberger, Jenny Holzer en Olafur Eliasson.

Hoewel de route volledig bewegwijzerd is, is het raadzaam om met de speciale fietskaarten op pad te gaan. De kunstenaars hebben gekozen voor bijzondere plekken, die niet altijd direct langs het fietspad liggen. Met de gratis kunstwegen-app kunt u over elk kunstwerk meer te weten komen.