Das Kunstmuseum Pablo Picasso Münster

Meer dan 800 litho´s van Picasso

Kunstmuseum Pablo Picasso Münster

Kunstmuseum Pablo Picasso Münster is het enige Picasso-museum in Duitsland. In het oude stadscentrum van Münster biedt het museum onderdak aan een wereldwijd unieke verzameling lithografieën van Picasso. De wisseltentoonstellingen zijn niet alleen gewijd aan het leven en werk van Picasso, maar ook aan dat van zijn kunstenaarsvrienden en tijdgenoten.

Meer dan 800 litho´s van Picasso

In het historische pand dat onder monumentenzorg valt is een modern museum ontstaan gewijd aan de waardevolle én interessante collectie met meer dan 800 litho´s van de beroemde kunstenaar. Vier keer per jaar presenteert het Kunstmuseum telkens twee nieuwe tentoonstellingen: een thematische tentoonstelling over Picasso, op basis van de eigen collectie, en een tentoonstelling over tijdgenoten en kunstenaarsvrienden van Picasso.

De bijzondere collectie is te danken aan de graficus Gert Huizinga. Hij kocht begin jaren 50 zijn eerste Picasso, een linosnede. Doordat hij Picasso's ex-vriendin Marie-Thérèse Walter kende en door zijn ontmoeting en latere vriendschap met Picasso's drukker Fernand Mourlot in Parijs, kreeg Gert Huizinga in de jaren 70 de kans zijn verzameling uit te breiden, vooral met zeer zeldzame proefdrukken.

Adres: Picassoplatz 1
Postcode en plaats: 48143 Münster