• Nederlands
  • Deutsch

Der Eiskeller

De geschiedenis van het bierbrouwen in een futuristisch gebouw

Omschrijving:

De Eiskeller in Altenberge

De geschiedenis van het bierbrouwen in een futuristisch gebouw

In de Eiskeller in Altenberge worden monumentenzorg en natuurbescherming met elkaar verbonden. De onderaardse en zeer ruime kelders van de voormalige bierbrouwerij beslaan meerdere verdiepingen. Vroeger waren de kelders de opslagplaats voor het ijs voor de koeling en voor de vaten voor het gisten en rijpen. De benedenverdieping biedt onderdak aan bedreigde vleermuissoorten. 

Industrieel erfgoed en moderne architectuur

In het kader van de REGIONALE 2004 begon men met de verbouwing en werd het informatiepaviljoen gebouwd. De vorm van het transparante paviljoen uit donker staal en groen glanzend glas doet denken aan een ijsschots. Het paviljoen is gebouwd op resten van de muren van het voormalige brouwerijgebouw en vormt de ingang van de Eiskeller. Een tentoonstelling laat de geschiedenis zien van Bierbrouwerij Beuing, de ijskelder en het veelvuldige 'Geluk van de Koude'. Ook de bewoners van het complex, de vleermuizen, zijn in de tentoonstelling te zien.

Dankzij het paviljoen kunnen er rondleidingen en bezichtigingen worden geboden en projecten voor scholen en groepen, lezingen en meetings worden georganiseerd. Mediale voorzieningen zijn aanwezig.

Museumgegevens:

Soort: Archeologisch en historisch museum
Adres: Gooiker Platz, Borndal-Grundschule
Postcode en plaats: 48341 Altenberge
Regio: Münsterland
Land: Duitsland
Tel: +49 (0)2505-8232/8233
Web: www.altenberge.de