• Nederlands
  • Deutsch

HeinrichNeuyBauhausMuseum

Bauhauskunst en de bibliotheek van een stift

Omschrijving:

HeinrichNeuyBauhausMuseum in Steinfurt

Bauhauskunst en de bibliotheek van een stift

Het HeinrichNeuyBauhausMuseum in Steinfurt laat belangrijke werken van Heinrich Neuy en andere studenten en leraren van het Bauhaus zien tijdens wisselende individuele en groepstentoonstellingen. Het museum in het Münsterland voelt zich verbonden met de vormleer van het Bauhaus. Er worden ontwerpen en werken op het gebied van kunst, design en architectuur tentoongesteld. Verder worden er lezingen en seminars aangeboden.

Een opmerkelijke bibliotheek in het stift

Dit voormalige curiehuis van het stift uit het jaar 1668 herbergt, naast het museum, ook de bibliotheek van het stift. Hier staan de boekenbestanden van het in 1811 opgeheven Stift Borghorst,  voor kanunnikessen en adellijke dames. De bibliotheek bevat in totaal 1147 boekbanden met 764 titels. Meer dan 950 boeken betreffen oudere literatuur van deels opmerkelijk goede kwaliteit. Daarnaast wordt er informatie gegeven over de geschiedenis van het stift dat in 968 werd gesticht en dat de oorsprong van de plaats Borghorst vormt.

Naast tentoonstellingscatalogi, worden er in de museumshop ook boeken, ansichtkaarten, spelen, posters en kunstdrukken aangeboden. Verder kunt u er ook originele en Bauhaus meubels en andere voorwerpen kopen.

De horecagelegenheid in het museum wordt binnenkort heropend.

Museumgegevens:

Soort: Kunstmuseum
Adres: Kirchplatz 5
Postcode en plaats: 48565 Steinfurt-Borghorst
Regio: Münsterland
Land: Duitsland
Tel: +49 (0)2552-9958309
Web: www.heinrichneuybauhausmuseum.de