Kunsthaus Kannen Museum für Outsider Art

Museum voor Outsider Art en Art Brut

Kunsthaus Kannen in Münster

Museum voor Outsider Art en Art Brut

Het Kunsthaus Kannen ligt midden in het groene parklandschap van het Münsterland, vlakbij het Dortmund-Ems-kanaal tussen Lüdinghausen en Münster met een uitstekende aansluiting aan een uitgebreid fietspadennet. Vanaf 1996 is het museum geïntegreerd in het kliniekencomplex van de Alexianer Münster GmbH. Het Kunsthaus Kannen is voortgekomen uit de ondersteuning van bijzonder kunstzinnig begaafde, langdurige patiënten, van wie het creatieve werk en ontwikkeling vanaf het begin van de jaren '80 onafgebroken werd ondersteund. Hun kunstzinnige werken waren zo overtuigend dat de oprichting van een museum zinvol was.

Veel plaats voor tentoonstellingen en lezingen

In het jaar 2000 kon er een ruim bemeten, barrièrevrije, 620 m² grote nieuwbouw worden ingewijd, die de ateliers, het archief en een grote tentoonstellingszaal onder een dak verenigt. Naast regelmatige tentoonstellingen, biedt het museum ook veel plaats voor projectenk, workshops, bijeenkomsten en lezingen over het thema kunst en psychiatrie, Outsider Art en Art Brut. Tegenwoordig vormt het Kunsthaus Kannen een vast onderdeel van het museumlandschap en het culturele aanbod van de stad Münster.

Bovendien wordt de bezoeker in het park der zinnen met behulp van verschillende sensorische ervaringen aangemoedigd om op een speelse wijze zijn zinnen holistisch te ervaren en te testen.

Adres: Alexianerweg 9
Postcode en plaats: 48163 Münster