• Nederlands
  • Deutsch

Kunstverein Grafschaft Bentheim

Een breed spectrum

Omschrijving:

Kunstverein Grafschaft Bentheim: een museum voor hedendaagse kunst

In Neuenhaus in de Grafschaft Bentheim viert de Kunstverein Grafschaft Bentheim in 2014 zijn 20-jarig jubileum. In het prachtige gebouw uit 1750 heeft het kunstgenootschap 600 m² tentoonstellingsruimte en een beeldentuin ter beschikking. Het museum presenteert tentoonstellingen met werk van hedendaagse kunstenaars, zowel internationale als uit de eigen regio.

Een breed spectrum

Bij de keuze van de tentoon te stellen kunst maakt het niet uit waar de kunstenaar  vandaan komt of hoe oud hij is. Ook werk met een experimenteel karakter wordt op prijs gesteld. Onder het motto 'Atelier auf Zeit' wordt een artists-in-residence-programma aangeboden dat Duitse en Nederlandse kunstenaars uit de regio de mogelijkheid biedt om 4 tot 8 weken hier te werken en het verblijf met een tentoonstelling af te sluiten.

Voor alle kunstliefhebbers uit de regio

In het 'Alte Rathaus' tegenover het museum worden kunstenaars uit de regio voorgesteld. Bovendien worden de resultaten van educatieve projecten met scholen gepresenteerd. De Kunstverein Grafschaft Bentheim organiseert talrijke rondleidingen, lezingen, kunstenaarsgesprekken en excursies. Kinderen kunnen zich creatief uitleven in de speciaal ingerichte kinderhoek.

 

Museumgegevens:

Soort: Kunstmuseum
Adres: Hauptstrasse 37
Postcode en plaats: 49828 Neuenhaus
Regio: Grafschaft Bentheim
Land: Duitsland
Tel: +49 (0)59-4198019
Web: www.kunstverein-grafschaft-bentheim.de