Museum 'Broer een leven lang boer'

Werktuigen van vroeger

Streekmuseum 'Broer een levenlang boer' in Holten

Het streekmuseum 'Broer een levenlang boer' van Broer Pekkeriet in Holten presenteert oude boerengereedschappen en -werktuigen. De basis van de verzameling zijn de werktuigen van het eigen boerenbedrijf. Door de jarenlange zoektocht van Broer Pekkeriet en andere vrijwilligers is er een prachtige, omvangrijke verzameling ontstaan, die in het streekmuseum wordt tentoongesteld.

Werktuigen van vroeger

De collectie van het museum wekt het boerenwerk van vroeger tot leven. Te zien zijn onder meer handgemaakte gereedschappen en werktuigen, zoals een kleedwagen, een aardappelsorteerder, een sleephark, een vorkjesschudder, een kaasbrik en een dresseerwagen. Op video kunt u zien hoe de tentoongestelde werktuigen werden gebruikt. Door de levensechte muurschilderingen waant u zich in de goede oude tijd.

Het museum beschikt over een ruimte waar groepen op afspraak gebruik van kunnen maken. Op aanvraag geeft Broer Pekkeriet voor groepen persoonlijk een interessante en leerzame rondleiding door het museum. Naast de werktuigencollectie is er ook een permanente expositie van schilderijen van Broer Pekkeriet te zien.

Soort: Archeologisch en historisch museum
Adres: Langstraat 38