Museum de Fundatie - Kasteel Het Nijenhuis

Moderne kunst in een prachtige historische ambiance

Museum de Fundatie in kasteel het Nijenhuis in Heino

Kasteel het Nijenhuis in Heino (Overijssel) toont in wisselende opstelling werken uit de collectie van Museum de Fundatie en diverse tentoonstellingen. Het kasteel is omgeven door een uitgestrekte beeldentuin die plaats biedt aan ruim 80 beelden van gerenommeerde kunstenaars: Zadkine, Appel, Dodeigne, Castagna en vele anderen. Mét museumcafé!

Moderne kunst in een prachtige historische ambiance

Tussen de landelijke dorpen Heino en Wijhe ligt een van de mooiste en best bewaarde havezathen van Salland: Kasteel het Nijenhuis, één van de locaties van Museum de Fundatie. De grondlegger van Museum de Fundatie, de verzamelaar Dirk Hannema, bewoonde het Nijenhuis van 1958 tot aan zijn dood in 1984. Hij had het provinciebestuur van Overijssel ervan overtuigd dat het Nijenhuis voor verder verval moest worden behoed en moest worden verbouwd tot museum voor zijn collectie. De veelzijdige collectie van Hannema omvat onder meer schilderijen, tekeningen, beeldhouwwerken en toegepaste kunst uit verschillende periodes en culturen.

Beeldentuin

Rond Kasteel het Nijenhuis ligt een 4,5 hectare grote beeldentuin. De ca. 80 beelden komen uit de collecties van Museum de Fundatie, Museum Beelden aan Zee (Scheveningen) en de provincie Overijssel. Een wandeling door de siertuin, grasvelden en het bosgebied in combinatie met een bezoek aan het museum is een mooi dagje uit voor de cultuurliefhebber.

Adres: 't Nijenhuis 10
Postcode en plaats: 8131 RD Heino/Wijhe