Museum de Fundatie Paleis a/d Blijmarkt

Een bijzondere collectie in een bijzonder gebouw

Museum de Fundatie - Paleis a/d Blijmarkt in Zwolle

Museum de Fundatie in Zwolle biedt een topcollectie beeldende kunst (met grote namen als Van Gogh, Chagall en Turner) en aansprekende tentoonstellingen in een spectaculair pand. Vanuit 'De wolk', de met 50.000 tegeltjes beklede opbouw, heb je bovendien een spectaculair uitzicht op de oude Hanzestad Zwolle! Museum de Fundatie bezit en beheert de grote kunstcollectie van Dirk Hannema, de voormalige directeur van Museum Boymans van Beuningen in Rotterdam. De collectie wordt getoond op twee bijzondere locaties: in het Paleis a/d Blijmarkt in Zwolle en in Kasteel het Nijenhuis in Heino.

Een bijzondere collectie in een bijzonder gebouw

De Zwolse locatie van Museum de Fundatie is gevestigd in het Paleis a/d Blijmarkt. Het neoclassicistische gebouw van rond 1840 werd in 2004/2005 verbouwd tot kunstmuseum. Spectaculair is de uitbreiding van het pand in 2012/2013. Zelf noemt Museum de Fundatie de ellipsvormige opbouw op het dak 'het OOG' of 'de wolk', maar in de volksmond heeft het opvallende ding tal van andere bijnamen gekregen, zoals 'de ufo' of 'het ruimteschip'. De uitbreiding biedt plaats aan twee grote tentoonstellingszalen, waarmee aan de vraag naar extra ruimte voor bijzondere tentoonstellingen die veel publiek trekken is voldaan.

Adres: Blijmarkt 20
Postcode en plaats: 8011 NE Zwolle