• Nederlands
  • Deutsch

Museum für Lackkunst

Lak: een kostbaar materiaal

Omschrijving:

Museum voor lakkunst in Münster

Het Museum für Lackkunst ligt in hartje Münster en presenteert een collectie van zo´n 2000 lakobjecten die afkomstig zijn uit Oost-Azië, Europa en de islamitische wereld. Het oudste object is meer dan 2000 jaar oud. De esthetiek en schoonheid van de kunstwerken openbaren zich op het eerste gezicht. Hoe waardevol ze zijn, wordt duidelijker naarmate u meer te weten komt over het ontstaansproces.

Lak: een kostbaar materiaal

Het decoreren van kunsthandwerk met lak is een techniek die in China al duizenden jaren bekend is. De lak wordt gewonnen uit de lakboom, die in Azië voorkomt. Een boom produceert per jaar ongeveer 200 gram ruwe lak, een melkachtige witte substantie. De ruwe lak wordt in een arbeidsintensief proces veredeld totdat hij perfect hecht. Aan de donkerbruine lak zijn meestal rode of zwarte kleurstoffen toegevoegd.
Naast de vaste collectie van het lakmuseum, met schitterende met lak versierde voorwerpen uit China, Japan, de islamitische wereld en Europa, worden ook regelmatig wisseltentoonstellingen gepresenteerd. De wereld van lak blijkt een onuitputtelijke bron voor zowel historische tentoonstellingen als tentoonstellingen met hedendaage kunstobjecten.

Museumgegevens:

Soort: Kunstmuseum
Adres: Windthorststraße 26
Postcode en plaats: 48143 Münster
Regio: Münsterland
Land: Duitsland
Tel: +49 (0)251-418510
Web: www.museum-fuer-lackkunst.de