Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 - Groesbeek

De geschiedenis van de bevrijding

Het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 in Groesbeek

Op één van de mooiste plekken van Nederland, in de heuvels van Groesbeek bij Nijmegen, ligt Het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945. In dit museum wordt de geschiedenis van de bevrijding van Nederland tot leven gewekt door middel van diorama´s, muziek en originele filmbeelden en toespraken. Je kunt zelfs de typische geuren van de jaren 40 ruiken.

De geschiedenis van de bevrijding

De bevrijding van Nederland en Europa, maar ook heel concreet van het Rijk van Nijmegen, is het thema van de tentoonstelling. De troepenbewegingen vanaf de landing van de geallieerden in Normandië, het bombardement op Nijmegen en het dagelijkse leven in bezet Nederland zijn enkele van de thema´s die worden belicht.

Het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 is zowel voor de individuele bezoeker als voor groepen een bezoek waard. Voor basis- en middelbare scholen is een educatief aanbod ontwikkeld. De leerlingen ervaren tijdens een rondleiding met een gids veel meer over de Tweede Wereldoorlog dan ze uit een schoolboek kunnen leren.

Het museum organiseert regelmatig wisselexposities en evenementen.

Soort: Archeologisch en historisch museum
Adres: Wylerbaan 4