• Nederlands
  • Deutsch

Schloss Iburg

Beleef 1200 jaar geschiedenis van Slot Iburg

Omschrijving:

Schloss Iburg: een kasteel met een rijke geschiedenis

Schloss Iburg in zijn huidige vorm is een complex dat bestaat uit de voormalige residentie en het benedictijnenklooster dat in de 11e eeuw is gebouwd. Het pronkstuk van het kasteel is de barokke ridderzaal met zijn prachtige plafondschilderingen. Op Schloss Iburg in het Osnabrücker Land werd in 1668 Sophie Charlotte, de latere eerste koningin van Pruisen geboren. Bekend is het slot ook vanwege de concerten, de kloostertuin en de 'Knotengarten'.

Beleef 1200 jaar geschiedenis van Slot Iburg

Slot Iburg was eeuwenlang de residentie van de prins-bisschoppen van Osnabrück. In het kasteel is een tentoonstelling te zien over de 1200-jarige geschiedenis van Iburg en zijn bewoners. In het museum worden naast een interessante munten- en penningenverzameling ook archeologische vondsten getoond. Aan de hand van plattegronden, foto´s en oude prenten krijgt de bezoeker een goed beeld van het burcht- en kloostercomplex in vroeger tijden. Centraal in de tentoonstelling staat een model van Schloss Iburg dat de toestand rond 1600 weergeeft. Het verleden wordt aanschouwelijk gemaakt door een middeleeuwse griffel, abtsstaven, een tuimelaar van een middeleeuwse kruisboog, vloertegels, keramiek en nog veel meer.

Tijdens een rondleiding door het kasteel, de ridderzaal, de kerken en het museum verneemt de bezoeker veel wetenswaardigheden over het slot en zijn vroegere bewoners. Voor kinderen zijn er speciale rondleidingen.

Museumgegevens:

Soort: Kasteel
Adres: Schloßstrasse
Postcode en plaats: 49186 Bad Iburg
Regio: Osnabrücker Land
Land: Duitsland
Tel: +49 (0) 5403-40466
Web: www.badiburg.de