• Nederlands
  • Deutsch

Veluwsche Stoomtrein Maatschappij

Een grote collectie historische wagons en stoomlocomotieven

Omschrijving:

Veluwsche Stoomtrein Maatschappij  (VSM): ritje met de stoomtrein over de Veluwe

De stoomtreinen van de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij (VSM) zijn een bijzondere attractie op de Veluwe. Het is een belevenis voor jong en oud om in de historische wagons, die worden getrokken door een oude stoomlocomotief, over de Veluwe tussen Apeldoorn en Dieren te rijden. De stoomtreinen rijden volgens een vaste dienstregeling op zon- en feestdagen van begin mei tot begin oktober. Tijdens de vakantieperiode rijden de treinen bijna dagelijks.

Een grote collectie historische wagons en stoomlocomotieven

De Veluwsche Stoomtrein Maatschappij bezit een groot aantal stoomlocomotieven, historisch interessante diesellocomotieven en oude rijtuigen. De VSM heeft zich ten doel gesteld deze museumtreinen in dienst te houden en voor het publiek toegankelijk te maken. De vrijwilligers van de VSM werken met veel zorg, geduld en kennis aan de instandhouding en het onderhoud van locomotieven, rijtuigen en goederenwagons.

Een levendig spoorwegmuseum

Het station in Beekbergen vormt het hart van het spoorwegmuseum. In het depot bevindt zich de grote collectie locomotieven en wagons. Maar ook de werkplaats, het mooie oude stationsgebouw, de draaischijf om locomotieven te draaien, de rijdende kolenkraan en handbediende overwegen laten het hart van de liefhebbers van historische treinen sneller kloppen.

Museumgegevens:

Soort: Museum voor techniek, defensie en transport
Adres: Dorpstraat 140
Postcode en plaats: 7361 AZ Beekbergen
Regio: Veluwe
Land: Nederland
Tel: +31 (0)55-5061989
Web: www.stoomtrein.org