Where
image
image

Van Keith Haring tot Banksy, street art heeft de afgelopen jaren regelmatig de krantenkoppen gehaald. De impact van street art op kunst, mode, design, reclame en populaire cultuur is groter dan ooit tevoren.

Welkom bij STRAAT: het museum voor graffiti en street art. Wij streven ernaar onze passie voor deze spannende kunstvorm met het publiek te delen, en stellen zowel een aantal van de grootste internationale namen als aanstormend talent tentoon. STRAAT is een graffiti en street art museum voor iedereen, mogelijk gemaakt door een toegewijd team van liefhebbers.

In onze huidige tentoonstelling maak je kennis met meer dan 150 werken van 130+ kunstenaars. De kunstwerken zijn in en speciaal voor ons museum gemaakt, en de meeste van deze indrukwekkende visuele ervaringen zijn net zo groot als de muurschilderingen op straat. Als museum bieden wij de toegevoegde waarde van context en informatie. Dit is jouw kans om de verhalen achter de werken te ontdekken, verhalen die op straat vaak verborgen blijven.

STRAAT is gehuisvest in een vroegere scheepsloods van 8000 m2 op de NDSM-werf, zowel een nationaal monument als de grootste graffiti en street art speeltuin van Amsterdam. We bieden een volledige museale ervaring, als ook educatieve mogelijkheden en rondleidingen om al jouw street art vragen te beantwoorden. Een bezoek aan ons museum in Amsterdam zal je gegarandeerd met een frisse blik naar je omgeving doen kijken.

Hopelijk tot snel!

Q Wat kan ik zien bij STRAAT?

STRAAT is een museum voor street art en graffiti. STRAAT geeft context aan werken die normaal gesproken alleen op straat te vinden zijn. Op onze website lees je meer over de huidige tentoonstelling.

Find out more about our current exhibition. 

Q Waar kan ik STRAAT vinden?

STRAAT bevindt zich op de NDSM-werf in Noord, een bijzonder stukje Amsterdam. Naast een bezoek aan STRAAT valt er nog veel meer te beleven op de NDSM-werf. Zo staat de NDSM onder meer bekend als de grootste graffiti en street art hall of fame - een plek waar painten gedoogd wordt - van Amsterdam. Daarnaast zijn er verschillende bijzondere winkeltjes en tentjes te ontdekken. De prachtige zonsondergang aan het IJ wil je bovendien ook niet missen. Kortom, het NDSM-terrein is de ideale plek voor een dagje uit!

Plan je route naar STRAAT en de NDSM-werf via onze website.

Q Hoe kom ik aan een entree ticket?

Wij raden aan om van tevoren een ticket te reserveren via onze website. Een spontaan bezoek is ook mogelijk. Om STRAAT te bezoeken is per 6 november 2021 een geldig coronatoegangsbewijs én ID verplicht.

Rate us and Write a Review

Your review is recommended to be at least 140 characters long

image

Show all timings
  • Woensdag10:00 - 17:00
  • Donderdag10:00 - 17:00
  • Vrijdag10:00 - 17:00
  • Zaterdag10:00 - 17:00
  • Zondag10:00 - 17:00
  • Price Range 8,50 - 17,50
building Own or work here? Claim Now! Claim Now!
image